Certificeringer

Certificeringer

Økologien vinder mere og mere frem på Kreta, og i dag er ca. 30% af produktionen af Ekstra Jomfru olivenolie økologisk.

Produkterne dyrkes fortrinsvis på tidligere konventionelle marker, der i dag er omlagt til økologi. Ved økologisk dyrkning anvendes kun organiske og naturlige materialer til at gøde og plantebeskytte oliventræerne.

Til gødning bruger vi fåremøg, tørret organisk materiale, kvælstof fra bælgplanter, og et kaliumsulfat der hedder patent kali.

Gødningen og insektbekæmpelsen er meget arbejdskrævende i forhold til konventionel dyrkning, idet virkningen af produkterne er meget lavere end de kemiske produkter.

100% økologisk

Den økologiske certificering af Petrés foretages af den græske certificeringsmyndighed IRIS, der årligt undersøger olivenolien for pesticider og sikrer, at de materialer vi anvender i produktionen er godkendt til økologisk dyrkning. Regelsættet der følges ved certificeringen, er EU’s regler for dyrkning af oliven.

Det økologimærke vi anvender, er EU’s grønne økologimærke. Økologilogoet og certificeringsmyndighedens logo vises sammen. På den måde kan du hurtigt sikre dig, at produktet er økologisk – og samtidig se, hvorfra produktet stammer.

Oprindelsesprogrammer

Olivenproduktionen på Kreta er af EU godkendt til at kunne markedsføres under de beskyttede oprindelsesbetegnelser PDO (Protected Designation of Origin) og PGI (Protected Geographical Indication).

I vores område bruges betegnelsen PDO, og Petrés olivenolie markedsføres med det orange PDO-logo. 

Det er ikke altid man finder PDO- eller PGI-logoet på flaskerne af den olie, man køber, selvom olien er produceret i et beskyttet område. 

Det er nemlig administrativt tungt at opfylde indrapporteringerne og udføre den ekstra mærkning af flaskerne, så flere oliemøller og leverandører vælger ikke at deltage i programmet.

Derfor kan du opleve at en sending af Petrés olivenolie ikke er PDO-mærket, hvis det er indhandlet fra en oliemølle, der har valgt oprindelsesprogrammet fra.

Alle økologiske fødevarer der importeres til Danmark er ligeledes underlagt økologikontrol af Fødevarestyrelsen.

Du kan se alle vores kontrolrapporter på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Indkøbskurv
Scroll to Top